speel hier speel hier speel hier speel hier

Over Bomberman

Het spel Bomberman, ook wel Dynablaster genoemd is strategisch spel ontwikkeld door Hudson Soft. Het origineel is ontwikkeld in 1983 en sindsdien zijn nog enkele andere varianten door de jaren heen online gekomen. In de jaren na 2000 zijn er verschillende titels bemachtigd door het spel. Dit alles onder leiding van het Japanse game bedrijf genaamd Konami. Dit is een bedrijf dat volledige controle had verkregen van de franchise organisatie in 2012. Bomberman is tot op de dag van vandaag uitgekomen in 70 verschillende spellen van zowel Nitento en de WII.

Het spelverloop

Het doel van het spel is om levels uit te spelen door het strategisch plaatsen van bommen zodat vijanden gedood kunnen worden en obstakels vernietigd kunnen worden. Daarnaast kunnen bommen ook andere bommen activeren, kunnen ze de tegenstander verwonden of doden, of de uitgang blokkeren. De meeste Bomberman games zijn voorzien van een multi-player stand. Waarbij je het opneemt tegen verschillende tegenstanders. De laatste die overblijft is de winnaar. Het wordt gezien als een van de klassieke spellen naast populaire spellen als Mario & Luigi, Tetris of Zelda.

De verhaallijn

Het spel vindt plaats in het sterrenstelsel, oftewel de thuishaven van de Bomberman's Planet Bomber. Bij het samenstellen van het spel was er niet echt een verhaallijn kenbaar gemaakt door de Japanse fabrikant. Bomberman begon verveeld te raken van het maken van bommen in de ondergrondse fabriek genaamd Bungeling Empire. Wanneer het gerucht gaat dat er robots de oppervlakte proberen te bereiken en mensen worden, ontsnapt Bomberman. Tiijdens deze ontsnapping veranderd ook Bomberman in een mens en komt hij bekend te staan als ´runner´.